DAKKAPELLEN

Droomt u al een tijdje over extra ruimte in huis?
Een dakkapel biedt vele mogelijkheden, de extra ruimte als slaapkamer, studeerkamer of hobbykamer geeft u een extra dimensie en een meerwaarde aan uw huis.
Een vakkundig geplaatste onderhoudsarme dakkapel is een waardeverhoging van uw woning, levert een enorme ruimtewinst op voor weinig geld en zorgt ook nog voor inval van daglicht.
Een nieuwe dakkapel kan het gezicht van een huis compleet veranderen. Zoek dus altijd een model uit dat goed in de stijl van uw huis past of raadpleeg onze specialisten, die voor u een passende dakkapel kunnen ontwerpen. We leveren maatwerk dat optimaal is afgestemd op de dakconstructie en uw woonwensen

Meerwaarde voor uw huis
Een extra kamer levert hoe dan ook een meerwaarde op voor uw huis. Door de toevoeging van de dakkapel kunnen we deze ruimte toevoegen aan de bruikbare vloeroppervlakte. We creeren zelfs extra vloerruimte doordat we op de plek waar de dakkapel komt ook extra loopruimte krijgen. Op die plek zat namelijk eerder het schuine dak en dat deel was niet beloopbaar. Door potentiele kopers wordt de aanwezigheid van een dakkapel positief gewaardeerd. Hoe dan ook een goede investering waar u nu en in de toekomst veel plezier van zult hebben.

Vergunning
Het plaatsen van zo’n dakkapel kan niet zomaar. U zult zich namelijk aan bepaalde regels moeten houden, onder meer om uw veiligheid en die van omwonenden te waarborgen. Maar ook omdat de dakkapel moet passen in de omgeving en uw buren er geen last van mogen hebben. In sommige gevallen is daar een bouwvergunning voor nodig, in andere gevallen niet.

De voor- en achterkant-benadering
Belangrijk is waar u de dakkapel wilt plaatsen. In de regel geldt dat alles wat grenst aan de openbare ruimte (weg of groen), zoals de voorkant en bij hoekwoningen de zijkant van de woning een grotere invloed heeft op de directe omgeving dan bouwwerken die aan de achterkant worden gebouwd. Daarom mag een dakkapel aan de voorkant en zijkant van de woning meestal niet bouwvergunningsvrij worden gebouwd.

Heeft u wel of geen bouwvergunning nodig?
Indien uw dakkapel aan de volgende regels voldoet dan is deze vergunningsvrij (volgens Nederlandse normering).

De dakkapel:
– komt op de achtergevel van het dakvlak
– is uitgevoerd met een plat dak
– is niet hoger dan 1,50 m buitenwerks gemeten
– moet tussen 50 cm en 1 meter uit de dakvoet beginnen
– moet minimaal 50 cm onder de nok blijven
– heeft ondoorzichtige zijwangen (dus zonder zijlicht)
– moet minimaal 50 cm uit de zijkant van het dakvlak blijven

dakkapel-te-delfzijldakkapel-te-delfzijl-2